Nišlije uživale uz Betovenovu Devetu simfoniju

Domaćin večeri bio je nemački ambasador Hajnc Vilhem, koji se obratio pisutnim gostima uz reči zadovoljstva što je u prilici da podrži ovakvu manifestaciju. Manifestacija izvođenja Devete Betovenove simfonije koštala je tri miliona dinara, od kojih je 1,1 milion izdvojila nemačka vlada

Niška publika uživala je u izvođenju Devete Betovenove simfonije na niškoj Tvrđavi, u još jednoj manifestaciji u okviru programa Milanski edikt.

Učešće u ovom spektaklu uzelo je 330 izvođača, 0rkestar i hor Fakulteta umetnosti u Nišu, Niški simfonijski orkestar, ženski hor Studentskog kulturnog centra u Nišu, Akademski hor "Obilić" iz Beograda, kao i niški kamerni hor.

- Osećaj je neverovatan, publika je bila fantastična, a Deveta Betovenova je za svakoga veliki izazov. Srećni smo i zadovoljni što je sve prošlo najbolje što je moglo, a čini mi se da bismo mogli ponovo i to odmah. Spremali smo se mesec dana i predano smo radili, što se pokazalo kao dobro obavljen posao - rekla je dirigent Suzana Kostić.

U publici su bili ministar kulture Bratislav Petković, kordinator projekta Milanski edikt Slavica Trifunović, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, savetnik predsednika republike Radoslav Lale Pavlović, ambasadori Nemačke i Indonezije, čelnici grada Niša, građani, gosti.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)