Isporučena prva brojila fabrike EWG

U okviru posete Boru ministar energetike Zorana Mihajlović i ministar rudarstva Milan Bačević obišli su novovotvorenu fabriku EWG, vlasnika Dejana Bodiroge

U okviru posete Boru ministar energetike Zorana Mihajlović i ministar rudarstva Milan Bačević obišli su fabriku za proizvodnju mernih instrumenata i aparata za sisteme za daljinsko očitavanje brojila EWG (Electricity Water Gas) vlasnika Dejana Bodiroge, bivšeg košarkaša i reprezentativca.

Novootvorena fabrika zapošljava pedesetak radnika i prva brojila su isporučena domaćem tržištu, a za ovu vrstu proizvoda ima interesovanja i na inostranim tržištima.

- Svakom ministru je zadovoljstvo da dođe u fabriku u kojoj se proizvodi i zapošljavaju ljudi, a što je važno, ima mesta za nove radnike. Sa druge strane, pred Srbijom jeste da menja postojeća brojila i verujem da će, kako zakon nalaže, biti raspisani tenderi. Na taj način će moći da se upravlja potrošnjom, a građani će imati pravilno čitanje brojila - istakla je Zorana Mihajlović.

Vrednost EWG je osam miliona evra. Kompanija čija delatnost je projektovanje, proizvodnja mernih instrumenata i aparata za sisteme za daljinsko očitavanje brojila i upravljanje potrošnjom električne energije najsavremenija je i najveća u jugoistočnoj Evropi. Poseban značaj ima za lokalnu zajednicu, jer ima mogućnosti da zaposli 1.000 ljudi.

(Telegraf.rs)