DIREKTOR NIŠVILA MINISTRU KULTURE: Neću prihvatiti milion dinara od Ministarstva!

Ivan Blagojević je između ostalog rekao da je njegova izjava da neće prihvatiti milion dinara od Ministarstva u stvari, odgovor na pitanje novinara koji su tu cifru saznali u Ministarstvu kulture, ali i da ostaje pri tom stavu - ako je stvarno reč o tolikoj cifri

Ivan Blagojević, direktor džez festivala Nišvil povodom "prozivki" ministra kulture Bratislava Petkovića i nekih članova Komisije za muzičke programe, koji su Nišvil nazvali "komercijalnim festivalom", kaže da i on smatra da je neprimereno da se komunikacija na liniji Ministarstvo - Nišvil odvija preko medija.

- Ja sam spreman već u ponedeljak da dođem kod ministra Petkovića na razgovor, ali ukoliko efekat ne bude sličan našem susretu u septembru prošle godine - objašnjava Blagojević i dodaje - Naime tada mi je ministar obećao, u prisustvu svog šefa kabineta dva miliona iz tada očekivanog rebalansa, kako bi ispravio propust svog prethodnika gospodina Predraga Markovića, jer smo u 2010. i 2011. godini dobili po dva ugovora na dva miliona, a u 2012. samo jedan. U planiranom budžetu Nišvila uvek je pomoć Ministarstva kulture bila najsigurnija stavka pa ne čudi što smo i napravili gubitak od dva miliona. Pismo koje smo nedugo zatim dobili sadržalo je niz uvreda kako tražimo nešto što nam ne pripada i da smo namerno napravili gubitak. Pismo očigledno nije pisao ministar jer je na sastanku rekao, citiram: "Nišvil je jedna od retkih manifestacija koja je zaslužila pomoć Ministarstva i da spada u 20 najvrednijih festival u Srbiji".

- Meni još uvek zvanično niko nije ništa rekao, pa smatram da je to još jedan razlog da se konačno sretnem sa ministrom još u ponedeljak u Beogradu, ili 28. juna u Nišu, kada će on prisustvovati izvođenju opere "Trubadur", zaključuje direktor Nišvila Ivan Blagojević.

(Telegraf.rs)