Ministar hvali Palićki festival, a za njega izdvojeno osam puta manje sredstava!

Ministarstvo kulture ove godine dodelilo 1,3 miliona dinara organizatorima Palićkog festivala, što je osam puta manja cifra u odnosu na dosadašnje finansiranje

  • 0

I pored uveravanja ministra kulture Bratislava Petkovića da izdvajanje malo sredstava za "Palićki festival" neće ugroziti tu manifestaciju, koja je prema njegovim rečima daleko važnija od "Nišvila", organizatori "Palića" kažu da je Ministarstvo za ovaj festival izdvojilo čak osam puta manja novčana sredstva u odnosu na ranije godine.

- Ministarstvo kulture nam je ove godine dodelilo 1,3 miliona dinara, što je osam puta manja cifra u odnosu na dosadašnje finansiranje. Festival evropskog filma Palić je protokolom o sufinansiranju koji je napravljen između Ministarstva, Pokrajine, grada Subotice i Otvorenog univerziteta svrstan u posebnu kategoriju finansiranja, odnosno njime su mu bila zagarantovana sredstva na koja je stabilno mogao da računa - rekao je Blažo Perović, direktor Otvorenog univerziteta, izvršnog producenta Festivala.

Prema Perovićevim rečima, Ministarstvo je sa ovih 1,3 miliona dinara ustvari izašlo iz sporazuma bez prethodnog obaveštenja i očigledno više ne želi da prati model finansiranja koji je do sada bio važeći.

- Naglasiću samo da se u tom protokolu navodi i da strane iz njega mogu izaći samo ako se svi usaglase, a ne jednostrano, kao što je to ministarstvo uradilo - dodao je Perović na konferenciji za medije u Jugoslovenskoj kinoteci, kojoj su prisustvovali i direktor festivala Radoslav Zelenović, predsednik Saveta festivala Branislav Lečić i programski direktor Miroslav Mogorović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA