DIKIĆ: Nisam novi Legija, ja sam ga uhapsio!

- Nikada ne bih da budem Legija, običan sam čovek koji radi u Žandarmeriji, koja je uhapsila tog Legiju - kaže komandant Žandarmerije, dodajući da će uhapsiti i svog brata ako je kriv

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da pripadnici te jedinice i njegov brat Dragan Dikić nisu izvršili krivična dela koja im se pripisuju i da bi, u slučaju da se dokažu optužbe, uhapsio svog brata i pripadnike Žandarmerije jer "u Srbiji niko nije iznad zakona".

Dikić je u intervjuu za sutrašnji NIN demantovao da je iz vrha vlasti stopirana akcija hapšenja nekoliko pripadnika Žandarmerije i njegovog brata.

- Prvi sam tražio da se ispita o čemu se radi. Za tako ozbiljne optužbe, a reč je o pokušaju ubistva, ubistvu i likvidaciji, neko će morati da odgovara - rekao je on.

Komandant Žandarmerije naveo je i da je protiv mnogih visokih državnih funkcionera vođena istraga zbog sumnje da su sarađivali sa Šarićevim klanom, naglasivši da istraga nije isto što i dokaz da je neko počinio krivično delo.

Komandant Žandarmerije je dodao da je jedini razlog za takvo poređenje nečija želja da prikaže Žandarmeriju kao kriminalnu jedinicu.

- Nikada ne bih da budem Legija, običan sam čovek koji radi u Žandarmeriji, koja je uhapsila tog Legiju - kazao je Dikić za sutrašnji broj NIN-a.

(D. Z. / Izvor: NIN)