Dikić: Uhapsiću i brata ako je kriv

- Bez obzira na to da li je to moj brat ili bilo koji drugi pripadnik Žandarmerije, oni su dužni da se pridržavaju zakona i ako su počinili krivično delo, ja ću ih uhapsiti i privesti pravdi - rekao je komandant Žandarmerije

  • 10

Komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić tvrdi da nije bio obavešten da se protiv njegovog brata i još trojice pripadnika te jedinice u Nišu vodi istraga.

- Bez obzira na to da li je to moj brat ili bilo koji drugi pripadnik Žandarmerije, oni su dužni da se pridržavaju zakona i ako su počinili krivično delo, ja ću ih uhapsiti i privesti pravdi - rekao je Dikić za "Politiku".

On je rekao da on ne može da bude odgovoran za sve, jer u Nišu postoji komandant odreda Žandarmerije.

- Kako ja mogu da budem odgovoran za sve? Ako je on kriv i on će odgovarati. Nema povlašćenih, nema ljudi iznad zakona, uhapsićemo svakoga ko je počinio krivično delo - rekao je Dikić.

Povodom napisa u nekim medijima da vrh MUP-a strahuje od moguće pobune Žandarmerije zbog istrage protiv njenih pripadnika, rekao je da ta jedinica obavlja zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom i da ne sprema nikakvu pobunu.

- Odnosi u MUP-u su jasni, profesionalni, kolegijalni, ne može niko nikome da preti, svi moraju da izvršavaju svoje zadatke u skladu sa zakonom i da poštuju jedni druge. Pretnje i opasnosti od Žandarmerije nema ni za ljude u MUP-u ni za građane Srbije - rekao je on.

(D. Z. / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca Amadeus

    14. mart 2013 | 00:25

    Staljin je jednom izjavio da je njegovo najjace oruzje Stampa! Tako su siptari i izdajnici pokusali preko medija da oslabe Srpsku Zandarmeriju I usetaju na jug Srbije!!! Ziveo nama nas General!!!

  • сердар јоле

    14. mart 2013 | 00:17

    Браво генерале, Србија изнад свега! Сви криминалци у затвор! Остани до краја гарант стабилности на југу!

  • русија

    14. mart 2013 | 00:48

    "ма убићу сваког ко ме не буде слушо " ( мирко топаловић)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA