TELEGRAF NA VOJNOM OTPADU: Od tamića do vozića, nepresušni izvor za filmsku scenografiju! (FOTO)

Cena vojnog ranca na Sabirno-prodajnom centru u Rakovici je 30 dinara, stare pilotske kožne jakne koštaju 300 dinara, dok je kamion TAM 150 izlicitiran na 600.000 dinara

U okviru kasarne Vojske Srbije koja se nalazi u naselju Kneževac u Rakovici, na desetak kilometara od centra Beograda, smešten je Vojno-sabirni centar, popularno nazvan "vojni otpad", na kome možete kupiti stvari od kojih mnogih nema ni na jednom drugom mestu.

Šatorska krila, uređaji za prenos podataka, nosila, zubarske stolice, opasači, kamioni, ranci, veš mašine, kanisteri za benzin čine samo deo ponude.

Iako su upotrebljavani, interesovanje za kupovinu ponuđenih artikala ne jenjava.

Kapetan Igor Arifović, koji je zadužen za ovaj Sabirno-prodajni centar, navodi da oni imaju tri vrste prodaje: neposrednu, putem ugovora i licitacije, u okviru kojih se prodaju pre svega rashodovana vozila Vojske Srbije.

-  Poslednji zahtev se ticao pronalaženje stvari koje bi mogle da ilustruju scenu koja bi sadržala unutrašnjost vojnog transportera. Tu na žalost nismo uspeli da pomognemo. Međutim, mnogo je više onih koje smo uspešno snabdeli potrebnim rekvizitima i kojima smo pomogli u realizaciji filmskih ostvarenja - ističe kapetan Arifović

(Telegraf.rs)