Progovorio sin Majke Hrabrost - prva reč "mama"

Nasmejana, napredna i vesela beba, koja je krupne tamne oči nasledila od majke, progovora i svoje prve reči, a jedna od njih je i ona, nesvesno izgovorena, mama

Nikola Dunović iz Puharske kod Prijedora, sin Jelene Trikić, heroine koja je rizikovala život radi majčinstva, uskoro puni deset meseci. Nasmejana, napredna i vesela beba, koja je krupne tamne oči nasledila od majke, progovora i svoje prve reči, a jedna od njih je i ona nesvesno izgovorena, mama.

Goran Dunović, otac bebe čija je sudbina ujedinila region i obišla celi svet, kaže da mu je Nikola ublažio veliku tugu i neizmernu bol zbog gubitka supruge Jelene.

- Ništa, nažalost, ne možemo menjati, tako se desilo, život ide onako kako mora... Sva sreća da je Nikola tu. On nam je svima velika uteha i radost. Dosta liči na Jelenu, ima njene crta... Najvažnije je da je zdrava, mada, bogami, ponekad i ljuta beba... Ako nešto nije po njegovoj volji, ima i vriske i plača - kaže s dosta ljubavi Nikolin otac Goran.

Dodaje da se u međuvremenu, nakon brojnih novinskih tekstova o "Majci Hrabrost" i ogromne pažnje javnosti, sve stišalo.

Novac koji je Nikola dobio u nekoliko akcija pomoći je oročen. Njegov otac Goran ističe da je Nikolin i da će ga dobiti kada odraste.

- To je njegovo u svakom slučaju. Ima sve. I dovoljno odeće, koju mu čak nismo stigli ni obući - kaže nam Goran.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevni avaz / M.Zgonjanin)