Cane Subotić posle 7 godina došao u Srbiju

Informaciju da je biznismen, kome se sudi zbog šverca cigareta, stigao u Beograd potvrdio je njegov branilac Radoslav Tadić

Biznismen Stanko Subotić Cane stigao je u Srbiju, posle sedam godina, nakon što je prošle sedmice povučena Interpolova poternica koja je bila raspisana za njim.

Informaciju da je Subotić stigao u Beograd potvrdio je njegov branilac Radoslav Tadić.

Poternica srpskog Interpola sa nalogom za hapšenje Subotića, njegovom slikom i drugim ličnim podacima uklonjena je sa sajta Interpola početkom prošle sedmice. Ona je povučena po naredbi Specijalnog suda u Beogradu, pošto je Subotić 19. jula položio jemstvo od 538.000 evra, odnosno upisao je hipoteku na kuću u korist suda.

Iznos od 538.000 evra bio je četvrti predlog Subotićevih branilaca za ukidanje pritvora uz jemstvo, pošto je prethodna tri puta sud odbio znatno više iznose koji su bili ponuđeni.

To su radili uz pomoć službenika Savezne uprave carina koji su omogućili ulazak teretnih kamiona sa cigaretama bez ikakvog evidentiranja. Potom su cigarete prevozili i skladištili ih u više magacina po Srbiji, a zatim ih preprodavali.

Subotić je bio na crvenoj Inerpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija, pošto je u bekstvu od 2006, kada je pokrenut krivični postupak protiv njega, ali slobodno živi i radi u Švajcarskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)