KULTURA USVAJANJA ŽIVOTINJA: Pomozite lutalici, spasite sami sebe (FOTO) (VIDEO)

Grad je prepun gladnih, žednih, usamljenih i nesrećnih pasa i mačaka. Izvući jedno biće iz pakla azila ili ga spasiti sa golgote ulice neće vas naterati da ga manje cenite, a steći ćete vernog i zahvalnog prijatelja punog ljubavi, za ceo život

ŽIVOT NEMA CENU! Davno prohujala vremena kada su ljudi lovljeni po džunglama i savanama i kada su otvoreno i legalno tretirani kao "oruđe koje govori" ostala su za nama, ali uopšteno gledano se naš odnos prema životu nije drastično promenio.

Ne samo što je međuljudska eksploatacija poprimila perfidnije i sofisticiranije oblike, nego zakonom dozvoljeni robovi i dalje postoje: čuče zatočeni među rešetkama zooloških vrtova, u laboratorijama gde se na njima testiraju proizvodi i u azilima gde su zatvoreni samo zato što su se rodili na mestu na kome nisu birali ili zato što su ih napustili neodgovorni "vlasnici" bez duše.

Pogodili ste. Pričamo o životinjama.

Ovoga puta nećemo se baviti nesrećnim sudbinama svih ovih bića koja čame u zatočeništvu, pošto borba protiv zoo-vrtova i testiranja nad životinjama mora da bude sistemska, ako do nje ikada dođe. Bavićemo se samo onima koje možete direktno da spasite, a da sami ne prekršite nijedan zakon.

KULTURA USVAJANJA ŽIVOTINJA

(Marko Božić)