GDE NA KAFU I SOK: Najskuplji Budva, Dubrovnik i Beograd

Ako želite da se jeftino provedete, onda put pod noge pa u Sarajevo, Skolje ili Prištinu; Izbegavajte Budvu, Dubrovnik, Zagreb i Beograd jer će vas tamo kafa i sok koštati dva puta skuplje - čak i do 8 evra

Rezultati mini-istraživanja koje su proveli novinari agencije Anadolija pokazali su da je u zemljama regije najskuplji izlazak "na kafu i sok" u Dubrovniku i Budvi, a najjeftiniji u Sarajevu, Skoplju i Prištini.

Tako u jednom prosečnom kafiću u Sarajevu kafu možete popiti po ceni od 0,75 do 1 evra, sok za 1,5 evra, mineralnu vodu za 1 evro, pivo za 2 evra, dok kuglu sladoleda možete dobiti za 0,5 evra. Prema tome, za prosečan izlazak u bosanskohercegovačkoj prestolnici treba da izdvojite 2-5 evra.

U kafićima u Prištini sa standardnim cenama, kafa košta oko 1 evro, sok 1,5 evra, pivo 1,5 evra, mineralna voda 0,5 evra i kugla sladoleda oko 0,5 evra. Prema ovim cenama, za solidan izlazak u Prištini jednoj osobi je potrebno takođe 2-5 evra da se lepo provede i proćaska sa društvom.

Isto tako, u standardnom kafiću u Skoplju za kafu je potrebno izdvojiti od 1 do 2 evra, za sok oko 1 evro, pivo oko 1 do 2 evra, mineralnu vodu 1 evro i kuglu sladoleda 0,5 evra.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)