RTS i RTV naredne dve godine na budžetu!

- Zakonima o elektronskim medijima i o javnim medijskim servisima doneta je odluka da finansiranje RTS-a i RTV-a, ipak, bude iz budžeta - kaže Dragan Kolarević, pomoćnik ministra kulture

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević izjavio je da će se javni servisi RTS i RTV u naredne dve godine finansirati iz budžeta.

- Radi se o dva zakona, to su zakon o elektronskim medijima i zakon o javnim meidjskim servisima. Javni medijski servisi su RTS i RTV. U aktuelnoj ekonomskoj situaciji doneta je odluka da finansiranje, ipak, bude iz budžeta - rekao je Kolarević za TV Pink.

Kolarević je, međutim, objasnio da zakonska rešenja predviđaju mehanizme da se to spreči jer će se novac prebacivati direktno, tako da niko ne može da utiče na sumu koja se prebacije ili to kada se ona prebacuje javnim servisima. Prema njegovim rečima, nakon dve godine pronaći će se metod za finansiranje, na primer, putem pretplate ili naknade.

Na pitanje ko će biti novi minisar kulture, budući da je dosadašnji Bratislav Petković "rekonstruisan", Kolarević je rekao da se još ne zna, a da će se verovatno razmišljati o tome da su mnogi poslovi odmakli, što će nova ekipa morati da ima u vidu.

(Telegraf.rs / Tanjug)