DRAGAN NIKOLIĆ: Snimam film o svom životu! (FOTO)

- Pažljivo sam se čuvao da se ne obrukam. U našem poslu ne prolaze skandali. Mladi glumci u suštini treba samo da budu glumci - priča legenda srpskog glumišta za Telegraf i najavljuje knjigu o sebi pod nazivom "Sanjao sam"

Sedma decenija života nije umanjila šarm i harizmu velikana srpske kinematografije Dragana Nikolića, koji u intervjuu za Telegraf otkriva da uveliko radi na knjizi pod nazivom "Sanjao sam" i da u planovima ima da snimi film o svom životu.

Tajnu uspešnog braka s glumicom Milenom Dravić nije želeo da otkriva, ali ni da prizna da i dalje nosi titulu zavodnika.

Nikolić je upečatljivim ulogama obeležio srpsku kinematografiju. Od samog početka karijere mnogi su ga opisivali kao "beogradskog šmekera" i "zavodljivog dasu", međutim, on kaže da se ipak ne oseća tako.

- Dobro, to su više neki pridevi... Pre svega, sramota me da o tome pričam. Dođe čovek u neke godine kad ima druga potraživanja. Verovatno će sve to da se pretvori u knjigu koju sam već počeo da pišem, a pre toga planiram da snimim i film o svom životu - priča Nikolić i dodaje da mu je na početku karijere njegovom uspehu dosta doprineo šarm koji je imao.

Budući da je večito pitanje kod glumaca koliko su zaista svoji i ujedinjeni kao ličnost, pošto čitav život provode igrajući tuđe emocije i govoreći tuđe reči, Nikolić smatra da u toj tvrdnji nema istine.

- To je pitanje predrasuda. Nikada nisam bio neko drugi, uvek sam ubacivao deo sebe u lik. Ovako bi to bila imitacija. Nemam od koga drugog da uzmem to. Liku treba dati život. U knjizi se bavim time u delu nazvanom "Suze moga jastuka", a knjiga se zove "Sanjao sam" - otkriva Nikolić, uz napomenu da je gluma veoma narcisoidan poziv.

Glumac je nedavno bio domaćin tradicionalne manifestacije "Dani Bate Stojkovića", te je ovom prilikom ispričao kakav je značaj imalo to za njega.

- Lep je osećaj biti domaćin na ovakvoj stvari. Ja to smatram nekom privilegijom, u stvari. Bata je, pored toga što je bio stamena i jaka ličnost, bio pravi gospodin. Lansirao je i prihvatao neka pravila i to je ono što se obično malo preskače kad se o njemu govori - kaže na kraju bard srpske glume.

(Jelena Jovanović)