RFZO: Na lečenje u inostranstvo i odrasli (VIDEO)

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić kaže da je transplatacija, zapravo, bila oduvek moguća, ali da RFZO nije imao obezbeđene dve važne pretpostavke: pravnu i finansijsku

Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje kažu da će svim građanima biti omogućena transplatacija srca u inostranstvu o trošku države. Nakon što je izmenjen pravilnik o lečenju, put u Beč čeka i Anitu Balaž,  koja mora na lečenje i transplataciju srca i pluća.

Majka male Anite rekla je za B92 da joj je drago i zbog Anite, ali i zbog druge dece, da njihovi roditelji imaju lakši put da odvedu svoju decu na lečenje.

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić je, gostujući ovim povodom u Vestima TV B92, rekao je da je izuzetno srećan zbog ove odluke.

- Uložio sam maksimalni lični napor, kao i moji saradnici. Mogao je gospodin poslanik da to pokrene i pre, mogla je javnost da pobedi i ranije - kaže Babić - Ali, važna je ova odluka. Rečeno je da (Anita Balaž) može na operaciju do kraja godine, ali ona može i do kraja sledeće nedelje da ode na to putovanje, nakon konzilijarnih pregleda austrijskog specijaliste. Neće biti nikakvih administrativnih prepreka - kaže Babić.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)