Medojević: Milu nudili selidbu u Kostariku

Uticajna svetska zemlja Đukanoviću nudila da napusti Crnu Goru kako bi došlo do promene vlasti, tvrdi lider Pokreta za promene

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević kaže da međunarodna zajednica treba da ponudi Milu Đukanoviću napuštanje Crne Gore kako bi došlo do promene vlasti.

Medojević smatra da predsednik DPS-a u međunarodnim centrima ima malo prijatelja, zbog čega će mu biti sve teže da održi vlast u zemlji.

On je za Vijesti rekao i da je pre izvesnog vremena jedna uticajna svetska zemlja Đukanoviću već nudila da se odseli u Kostariku.

- On je to odbio ismevajući se s tom zemljom. Mislim da je sada u drugačijoj situaciji i da mu treba ponuditi da sa porodicom napusti zemlju kako bi omogućio mirnu tranziciju. Jedini uslov je da sa sobom ne nosi i bogatstvo koje je stekao, jer bi tako iz senke, u nekoj drugoj zemlji samo nastavio da upravlja situacijom u Crnoj Gori - rekao je Medojević.

Lider PZP-a ističe da međunarodna zajednica Đukanovićevo povlačenje mora usloviti saradnjom u rasvetljavanju privatizacija u zemlji i kriminalnih afera, koja bi podrazumevala svedočenje protiv nekih njegovih bliskih saradnika. Medojević tvrdi da je u kontaktima sa međunarodnim zvaničnicima takvu mogućnost predlagao kao jedino rešenje.

(Izvor: Vijesti)