STANJE SE POBOLJŠAVA: Jovanka Broz svesna, ali ne želi posete

- Jovanka Broz je danas u mnogo boljem stanju svesti nego kada je primljena. Analize su potvrile da joj je bolja i krvna slika, ali je i dalje hemodinamski nestabilna, njen krvni pritisak je nizak i prima terapiju za srce - kaže za "Novosti" dr Zlatibor Lončar

Jovanka Broz došla je svesti, zna gde je, razgovarala je sa lekarima, ali nije raspoložena da prima posete. Zdravstveno stanje supruge nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, koja je u petak oko 13.30 primljena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, dehidrirana, izrazito pospana, nesposobna da komunicira i razaznaje ljude oko sebe, i dalje je teško, ali ima znakova poboljšanja.

- Jovanka Broz je danas u mnogo boljem stanju svesti nego kada je primljena. Analize su potvrile da joj je bolja i krvna slika, ali je i dalje hemodinamski nestabilna, njen krvni pritisak je nizak i prima terapiju za srce - kaže za "Novosti" dr Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra.

Urgentni centar saopštio je u subotu ujutru da je nakon intenzivne terapije i nege koji su primenjeni u petak i tokom noći došlo do blagog poboljšanja svesti kod gospođe Broz, ali je ona i dalje hemodinamski nestabilna.

- Jovanka Broz je i pod stalnim, intenzivnim lekarskim nadzorom, njeno stanje se detaljno prati i primenjuju se mere koje su uobičajena procedura kod ovakvih stanja - navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti / B. Radivojević i V. C. Spasojević)