Ratku Mladiću nije dobro, prekid suđenja!

Posle jednog sata zasedanja, Mladićev branilac Branko Lukić preneo je sudijama generalove reči da mu je "utrnula desna strana tela", odnosno ruka i noga i da "ima veliki pritisak u desnoj preponi"

Suđenje Ratku Mladiću u Hagu je prekinuto zbog bolesti optuženog, koji se u pauzi požalio da nije u stanju da prati iskaz vojnog veštaka optužbe Ričarda Batlera.

Posle jednog sata zasedanja, Mladićev branilac Branko Lukić preneo je sudijama generalove reči da mu je "utrnula desna strana tela", odnosno ruka i noga i da "ima veliki pritisak u desnoj preponi".

- Tokom nekoliko dana prošle sedmice, uočili smo da general Mladić nije u stanju da prati suđenje... Sad smo u razgovoru s njim saznali da u pritvoru samo leži, nema snagu ni za šta, ne može da jede, ni da pije i on tvrdi da je toliko iscrpljen da ne može da funkcioniše - rekao je advokat Lukić.

Posle te rasprave, veće sudije Orija odbacilo je zahtev odbrane i preporuku lekara da se broj radnih dana smanji na četiri, ocenjujući da za to nema uverljivih medicinskih razloga. U toj odluci, sudije su naznačile i da podaci o merenju telesne težine u pritvoru nisu potvrdili da Mladić gubi kilograme.

General Mladić optužen je za genocid u Srebrenici; progon Muslimana i Hrvata širom BiH; terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce "plavih šlemova" UN, 1992-95. godine.

(Telegraf.rs / Beta)