ŽRTVA POLANSKOG: Moj zločin je bio što me je silovala holivudska zvezda

U knjizi "Devojčica: Život proveden u senci Romana Polanskog", koju je napisala uz pomoć advokata, iznosi detaljan opis događaja od 10. marta 1977. godine, kada je Polanski silovao

Samanta Gejmer (50), koju je seksualno napastvovao režiser Roman Polanski pre 36 godina, objavila je svoje memoare uz komentar da je došlo vreme da "preuzme vlasništvo nad svojom pričom".

Knjigu "Devojčica: Život proveden u senci Romana Polanskog" Gejmer je napisala uz pomoć advokata i u njoj iznosi detaljan opis događaja od 10. marta 1977. godine, kada je Polanski silovao. Ona opisuje kako je Polanski tražio od nje da mu pozira, opio je šampanjcem i drogama, a potom seksualno napastvovao u domu Džeka Nikolsona. Gejmer kaže sa se pod uticajem alkohola i narkotika, zastrašena slavom, nije protivila.

- Zašto se opirati? Uradiću gotovo sve da se ovo završi - napisala je ona.

Ona potom opisuje strah koji je osećala dok ju je Polanski vozio kući i opomenuo da ništa ne govori majci.

- Roman Polanski me je fotogrtafisao, a potom silovao. Je.... - napisala je ona, navodno, kasnije u svom dnevniku.

Pošto je priznao optužbu za seks sa maloletnicom, Polanski je proveo 42 dana u zatvorskoj jedinici, gde je bio na psihijatrijskom posmatranju. Uoči izricanja kazne 1978. francusko-poljski režiser, koji sada ima 80 godina, pobegao je iz SAD iz straha da bi sudija mogao da odbaci nagodbu. Polanski je 2009. uhapšen u Švajcarskoj i SAD su tražile izručenje, ali je na kraju oslobođen jer su švajcarske vlasti procenile da američko tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza o njegovom slučaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)