VALTER BIO ČETNIK: Telegraf otkriva ko je zaista branio Sarajevo (FOTO)

Četnici Draže Mihailovića su septembra i oktobra 1943. godine pokrenuli najveću ofanzivu na Nemce u Drugom svetskom ratu i opkolili Sarajevo, u kojem tada nije bilo komunista, tvrdi Miloslav Samardžić, autor brojnih knjiga o četničkom pokretu

Autor brojnih knjiga o četničkom pokretu Miloslav Samardžić i Telegraf.rs nastavljaju sa otkrivanjem prave istine i demantuje istorijsko učenje koje su generacije Jugoslovena učile nakon Drugog svetskog rata i sve to dokumentuje, a uz to i pozivaju sve da nas opovrgnu!

Prema saznanjima i dokumentima koje je Telegraf.rs već objavio, a tiču se istorijskih činjenica i imena gradova koje su od Nemaca oslobodili četnici, vojnici generala Dragoljuba Mihailovića ne samo što su oslobodili gradove u dolinama reka Drina i Lim, nego su potom probili nemačko-hrvatsko-muslimanski front na liniji Jabuka - Mesići - Rogatica.

Nemci su tada doveli pojačanja − jedan puk čak iz Albanije − ali je 18.500 četnika uspešno nastavilo prodor prema Sarajevu. Sarajevo je opkoljeno i Nemci su očekivali, kako piše u dokumentima, ''četnički ustanak'' u gradu.

* 22. oktobar 1943, 20:50: Naredba da se obese četnički taoci u Sarajevu.

Ukoliko vas je ova tema zainteresovala, knjige sa detaljnijim opisima možete naručiti ovde

http://www.pogledi.rs/category/knjige-o-cetnicima/

I ovde:

http://www.pogledi.rs/knjige/

(D. Z.)