Draža se s narodom veseli uz trubače! (FOTO)

Prema rečima Miloslava Samardžića, autora knjige "Draža s narodom", ovo je i javni konkurs na temu: pronađite makar jednu ratnu sliku Josipa Broza Tita s narodom

  • 56

General srpske vojske u otadžbini tokom Drugog svetskog rata Dragoljub Mihailović živeo je za narod i bio je rado viđen gost svih kuća u Srbiji. U knjizi "Draža s narodom" objavljene su mnoge fotografije četničkog vođe na kojima se on sastaje sa ljudima, igra i veseli s njima uz zvukove dragačevskih truba.

Prema rečima autora knjige Miloslava Samardžića, ovo je istovremeno i javni konkurs na temu: pronađite makar jednu ratnu sliku Josipa Broza Tita s narodom.

"Tražite bilo gde – od Gugla pa nadalje. Tražite uz pomoć prijatelja. Obratite se SPS-u i PUPS-u. Obratite se Subnoru. Računaju se slike s ma kojim narodom: Srbima, Hrvatima, Slovencima, muslimanima ili Bošnjacima. Računaju se slike u svim prilikama: u razgovoru na drumu, kraj plota, na livadi – ma gde, svečani dočeci s cvećem, zastavama, hlebom i solju, na slavi, krštenju, svadbi; na narodnom zboru, skupu, mitingu. Sve se računa, samo pronađite fotografiju J. B. Tita s narodom, među civilima, među tzv. običnim ljudima, pre nego što je oktobra 1944. sa Staljinovom vojskom ušao u Srbiju", navodi se u ovom pozivu.

Ukoliko su vas ove slike iz knjige zainteresovane, ovde možete naručiti svoj primerak.

Pogledajte fotografije generala Dragoljuba Mihailovića s narodom pogledajte ovde:

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • makis

    19. avgust 2013 | 20:08

    Жив је Дража умро није док је срба и Србије

  • русија

    19. avgust 2013 | 20:11

    Слава теби Чича Дражо

  • Ime

    19. avgust 2013 | 20:59

    Slikali su se sa njim jer su ga se bojali da ih ne pokolje kao mnoge tada. Što niste napisali koliko su ljudi bežali u šume kada su četnici nailazili, da bi spasli decu svoju, jer su sve redom tamanili. Tito i njegovi su isti bili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA