KRAJ DRAME U NAJROBIJU: Vojska zauzela tržni centar, taoci oslobođeni (FOTO) (VIDEO)

- Skoro svi taoci su oslobođeni, ubijena su dvojica terorista‚ a više njih je ranjeno. Vojska trenutno pretražuje da li ima još sakrivenih napadača - rekao je ministar unutrašnjih poslova Kenije Džozef Ole Lenku

Kenijska vojska saopštila je da je zauzela tržni centar u Najrobiju, oslobodila skoro sve taoce i ubila dvojicu terorista, dok je više njih ranila. U trenutku kad je vojska počela da zauzima tržni centar čuli su se pucnji i snažne detonacije, a zatim je crni dim počeo da se nadvija nad zgradom.

- Skoro svi taoci su oslobođeni, ubijena su dvojica terorista‚ više njih je ranjeno, a vojska trenutno pretražuje da li ima još sakrivenih napadača - rekao je ministar unutrašnjih poslova Kenije Džozef Ole Lenku. Akcija pretrage je i dalje u toku.

Uprkos sporadičnim pucnjevima koji se čuju iz tržnog centra, vojska tvrdi da kontroliše sve spratove objekta. Kenijski Crveni krst potvrdio je da u napadu na tržni centar ubijeno 62 ljudi, dok je oko 200 ljudi ranjeno. Trenutno se oko 60 osoba vodi kao nestalo.

(Telegraf.rs)