Od sindikalnih para kupio audi i putovao

Predsednik Opšteg sindikata hrvatskog MUP-a Siniša Mihelić proneverio je skoro pola miliona kuna sindikalnog novca na gorivo, putarine, kazne za parkiranje i kupovinu automobila

Protiv predsednika Opšteg sindikata hrvatskog MUP-a Siniše Mihelića članovi te organizacije podneli su krivičnu prijavu zbog sumnje da je u prvoj polovini ove godine proneverio gotovo pola miliona kuna sindikalnog novca koji je, kako sumnjaju, potrošio na kupovinu automobila marke audi i putovanja.

Krivičnu prijavu članovi sindikata podneli su pošto su doznali da je od 1. januara do 30. juna ove godine Mihelić potrošio oko 397.000 sindikalnih kuna na gorivo, putarine i kazne za parkiranje i oko 93.000 kuna na reprezentaciju.

Članovi sindikata shvatili su da nešto nije u redu pošto je njihov šef, koji je jedini ovlašćen za upravljanje sredstvima sindikata, mesecima odbijao da sazove sednicu Glavnog odbora i podnese finansijski izveštaj.

Kako piše "Jutarnji list", Mihelić je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da "nema pojma" o prijavi i da nema komentar.

(Telegraf.rs / Tanjug)