ZBOG ZLOUPOTREBA: Priveden bivši pomoćnik Olivera Dulića!

Bivši pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojša Janjić i suvlasnik firme "MB gas oil" Mile Brežančić sumnjiče se za primanje i davanje mita i zloupotrebu položaja

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su bivšeg pomoćnika ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojšu Janjića i direktora i suvlasnika firme "MB gas oil" Mileta Brežančića.

Kako RTS saznaje, oni se sumnjiče za primanje i davanje mita i zloupotrebu položaja.

Sumnja se da je Brežančićevoj firmi pribavljena protivpravna imovinska korist od 63 miliona dinara.

Nebojša Janjić bio je pomoćnik Olivera Dulića i savetnik gradonačelnika Subotice, član opštinskog veća i pomoćnik direktora za investicije pri Direkciji za izgradnju grada Subotice.

Od oktobra 2012. do aprila 2013. godine obavljao je dužnost pomoćnika gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, zadužen za oblast investicija, urbanizam kao i komunalno uređenje.

Kada su saslušani bivši ministar Dulić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova, oktobra 2012, bio je privođen i Janjić, koji je odmah pušten da se brani sa slobode.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)