Dulićev pomoćnik Nebojša Janjić pušten da se brani sa slobode, sutra o ukidanju imuniteta Duliću

U Tužilaštvu za organizovani kriminal Janjićevo saslušanje trajalo je od podne do 15 sati, nakon čega mu je ukinuto zadržavanje od 48 sati, koje je izrečeno juče

  • 0

Bivši pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića Nebojša Janjić pušten je da se brani sa slobode posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, rekao je specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

- Saslušanje je trajalo od 12 do 15 sati, nakon čega je Janjiću ukinuta mera zadržavanja, koja mu je bila određena juče u policiji - precizirao je Radisavljević.

Skupština Srbije razmotriće sutra Predlog odluke o ukidanju imuniteta poslaniku Oliveru Duliću, na zahtev Administrativnog odbora, premda je i sam Dulić kazao da se neće pozivati na imunitet.

Tužilaštvo je tražilo ukidanje imuniteta zbog vođenja krivičnog postupka, jer postoji osnovana sumnja da su Dulić, ali i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili Zakon o planiranju i izgradnji.

Drobnjak je juče saslušan u policiji i pušten, dok je Janjiću posle saslušanja u policiji određeno zadržavanje do 48 sati.

Prema rečima specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, to tužilaštvo je sa Upravom kriminalističke policije od marta ove godine vodilo predistražni postupak povodom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama glavnih puteva od Beograda do granice s Makedonijom, Bugarskom, Rumunijom, Mađarskom i Hrvatskom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA