Ministarstvo pravde se uključuje u slučaj male Ree

Nadležni iz ministarstva uputiće osnovnom sudu u Valjevu, kao i Centralnom izvrsnom organu Republike Hrvatske, dopise kako bi spor bio rešen u interesu Ree

Ministarstvo pravde uputiće mišljenje sudu da pokuša sporazumno rešenje spora oko Ree Matijević radi zaštite najboljeg interesa deteta, objavio je B92.

Ministarstvo pravde i državne uprave primilo je predstavku od advokata Nataše Matijević, koja se odnosi na postupak sprovođenja izvršenja sudske odluke po zahtevu oca (Roberta Matijevića) za vraćanje maloletnog deteta (devojčice Ree).

Ministarstvo će sutra po osnovu te predstavke, a u svojstvu Centralnog izvrsnog organa za primenu Haške konvencije o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice dece, uputiti dopis osnovnom sudu u Valjevu, u kojem daje mišljenje da je u ovom slučaju potrebno pokušati sporazumno rešenje spora radi zaštite najboljeg interesa deteta (male Ree).

Ovim dopisom Ministarstvo moli Osnovni sud u Valjevu da razmotri sve navedene zakonske mogućnosti koje ce za cilj imati samo dobrobit male Ree.

(Telegraf / Izvor: B92.net)