VUKOVAR: Ploče ostaju, policija odlazi!

Sastanak premijera Hrvatske i predstavnika Štaba za obranu Vukovara doneo je odluku da se sporne table neće ukloniti, već metalne ograde i policajci koji su ih čuvali

Posle više od četiri sata, završen je sastanak premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predstavnika Štaba za obranu Vukovara, dogovorom da ćirilične table ostaju i da se sklone metalne ograde i policajci koji su ih čuvali. Premijer Hrvatske Zoran Milanović i ministar obrane na sastanak su ušli na zadnji ulaz, dok je ministar branitelja Predrag Matić dočekan zvižducima.

U Vukovaru su bile jake snage policije, specijalaca, policajaca u civilu, obavještajaca, a ceo grad bio je u blokadi. Napravljen je kordon oko zgrade gde se sastanak održavao a ispred koje se okupilo oko 500 građana koji protestuju, pevaju i izvikuju svoje stavove.

Član Štaba za obranu hrvatskoga Vukovara Stevo Culej istakao je da na Šoškovčaninovu spomeniku, na groblju u Borovu Selu, stoji da ga je Narodna srpska skupština u septembru 1991. u Belome Manastiru proglasila srpskim narodnim herojem. Upozorio je da na spomeniku između ostalog piše da 'srpska zastava na srpskoj zemlji stoji'.