Ravna Gora startovala "Napadom" u Kragujevcu! (FOTO)

U prepunoj sali kragujevačkog "Sinepleksa" predpremijerno je prikazana prva epizoda serije "Ravna Gora", pod nazivom "Napad", autora Radoša Bajića

Prva epizoda serije, dramske trilogije "Ravna Gora", autora Radoša Bajića, prikazana je u kragujevačkom bioskopu "Sinepleks" u sklopu Oktobarskih svečanosti.

Promocija serije biće održana u Beogradu 29. oktobra, nakon čega počinje prikazivanje "Ravne Gore" na RTS-u 10. novembara.

U prepunoj bioskopskoj sali oko 300 Kragujevčana došlo je da vidi najnovije Bajićevo delo. Publici su se poklionili i  scenarista i reditelj serije Radoš Bajić i glumci koji učestvuju u prvoj epizodi, Lazar Ristovski, Nenad Okanović, Nedeljko Bajić, Đorđe Živadinović i drugi.

U prvoj epizodi koja nosi naziv "Napad", u središtu događaja su sudbonosni trenuci pred napad Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju i bombardovanje Beograda, šestog aprila1941. godine.

Priču o istorijskim ličnostima kao što su Draža Mihajlović, general Borivoje Mirković, kralj Petar Drugi, Milan Nedić, Dimitrije Ljotić, Josip Broz Tito i o članovima porodice Taralić, gledaocima će preneti najpoznatiji srpski glumci. Reč je o Nebojši Glogovcu, Radku Poliču, Draganu Bjelogrliću, Raletu Milenkoviću, Lazaru Ristovskom, Milošu Bikoviću, Jeleni Žigon i drugima. U seriji učestvuje i skoro 1000 statista, među kojima je mnogo žitelja sela u kojima je serija snimana.

(M. M.)