JOKANOVIĆ: Jovanka Broz je gladovala!

Autor feljtona o Jovanki kaže da je o njoj rečeno mnogo laži, da je pravljeno mnogo spletki, i dodaje da bi Jovanka, da je imala političke ambicije, njih i realizovala

Žarko Jokanović, autor feljtona o nekad prvoj dami SFRJ i knjige "Jovanka Broz, moj život i istina", kazao je, gostujući u Vestima TV B92, da je proveo mnogo vremena sa Brozovom, sve do juče, kada ju je poslednji put video.

Ističe da je Jovanka Broz osoba protiv koje je izrečeno nebrojeno mnogo laži, neistina, da je rađeno mnogo spletki i da je Brozova u javnosti potpuno dezavuisana. "Jeste imala uticaj na Tita, kao što ga i svaki supružnik ima", kaže Jokanović, i dodaje da bi Jovanka, da je imala političke ambicije, njih i realizovala, s obzirom na ljubav koju je imala od Tita.

Vila u kojoj je živela nije popravljena do danas, grejanje je isključeno tako što je od jednog generala dobila dopis o tome, uz "primite tople pozdrave", kaže Jokanović. Nema tople vode, krov prokišnjava, sve vlasti su se na ovim prostorima ogrešile o Jovanku Broz, kaže on. Priča da je na spavanje, zbog hladnoće, odlazila sa plastičnim flašama punim tople vode u krevet, od kojih je katkad dobijala i opekotine.

Udovica bivšeg predsednika SFRJ Jovanka Broz preminula je u Beogradu u 89. godini, usled zastoja u radu srčanog mišića.

(Telegraf.rs / Izvor: B92.net)