Srbija partner sajma u Dubaiju

Na sajmu informaciono-komunikacionih tehnologija "Giteks", Srbija dobila ulogu zemlje partnera. Srbiju predstavlja 14 domaćih kompanija, među kojima je i Komtrejd

Srbija je ove godine zemlja partner sajma informaciono-komunikacionih tehnologija "Giteks" u Dubaiju, saopštila je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Kako se navodi, na tom najvećem sajmu te vrste u regionu Bliskog istoka i severne Afrike, koji je juče otvorio Šeik Muhamed bin Zajed, na nacionalnom štandu Srbije predstavljeno je 14 domaćih kompanija, među kojima je i "Komtrejd".

Direktor SIEPA-e, Božidar Laganin je, na otvaranju, istakao da je je za Srbiju jako značajno da je baš u ovom trenutku zemlja partner jedne tako velike manifestacije, koja ima tradiciju dužu od tri decenije.

- Kako smo sa Fijatom pre nekoliko godina napravili investicioni bum, na čijem je talasu u Srbiju došlo preko 150 kompanija iz automobilskog sektora i podiglo naš izvoz do najboljeg rezultata u istoriji zemlje, tako se sada trudimo da napravimo sličan takav investicioni talas na projektu Mubadale - naveo je Laganin.

Kako je saopštila SIEPA, ove godine na sajmu IKT-a u Dubaiju učestvuje više od 130.000 IT profesionalaca iz 150 zemalja, a pristutno je više od 80 odsto vodećih svetskih IT brendova.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)