ZABRANJENA LJUBAV: Mladom paru odsekli glave zbog afere pre braka!

Policija pretpostavlja da je porodica mlade žene, od dvadesetak godina, odgovorna za ubistvo ljubavnog para u provinciji Helmand, gde talibani sprovode strogi šerijatski zakon

Mladi ljubavni par pronađen je obezglavljen na jugu Avganistana, pošto su imali ljubavnu aferu pre braka, izjavili su danas lokalni zvaničnici.

Policija pretpostavlja da je porodica mlade žene, od dvadesetak godina, odgovorna za ubistvo ljubavnog para u provinciji Helmand, gde talibani sprovode strogi šerijatski zakon.

Stariji brat ljubavnika od dvadesetak godina, rekao je policiji da je nedavno mlada žena pobegla s njegovim bratom i da su oni živeli u njihovoj porodičnoj kući, da ju je on (njegov brat) voleo i želeo da se oženi, prenela je agencija AFP.

Pre dva dana desetak muškaraca provalilo je u kuću u blizini pokrajinske prestonice Laškar Gah i otelo oboje, da bi sutradan lokalni meštani prijavili da su pronašli tela na groblju.

- Mi smo tamo otišli i pronašli ih. Oboje su bili obezglavljeni. Iz naše istrage, otkrili smo da su oni imali ljubavnu aferu. Verujemo da, porodica i rodbina devojke, stoji iza ubistva - naveo je policijski zvaničnik Mohamad Ismal Hotak.

(Telegraf.rs / Tanjug)