TVRDE DA JE NJIHOVA: Mala Marija je Albanka ili Amerikanka?

Plava devojčica, koja je nađena u romskom naselju, još nije našla svoje roditelje, a ljudi širom sveta se javljaju sa različitim informacijama

Humaniratna organizacija "Dečji osmeh" primila je više od 8.000 telefonskih poziva iz Grčke i inostranstva, od kada je prihvatila misterioznu plavokosu devojčicu, pronađenu u romskom naselju u centralnoj Grčkoj, u porodici koja nije njena. "Plavi anđeo" je postala glavna tema svih svetskih medija i mnogi roditelji, čija su deca nestala, krenuli su da se utrkuju za malu devojčicu.

Grčka policija istražuje desetak slučajeva nestanka dece, a pojavile su se indicije da je možda iz SAD, Švedske, Poljske ili Francuske. Do medija je dospela informacija i da je Marija trebalo da bude prodata, ali kada je to propalo, data je romskoj porodici za 1.000 evra.

Na poslednjoj sednici Komiteta UN protiv torture u Ženevi, u maju prošle godine, razvila se žestoka debata između albanske delegacije i međunarodnih stručnjaka o nestanku i sudbini 502 dece iz Albanije. Albanske vlasti su rekle da ne poseduju nikakve informacije o nestanku dece koje traži Interpol, a komitet UN je tražio od grčkih vlasti objašnjenje. I sada je ponovo na tapetu isto pitanje i sumnja se da je mala Marija zapravo Albanka, da je jedna od nestale dece.

Mnogi roditelji nestale dece, otkrićem Marije, dobili su novi tračak nade da će i njihovi mališani jednog dana biti nađeni, pa makar i u uslovima u kojima je bio ovaj "Plavi anđeo".

(Telegraf.rs / Izvor: preshevajone.com)