Danas školski dan na Sajmu knjiga

Osim mnoštva programa koji su pripremljeni za đake i studente, biće dodeljene i nagrade 58. Međunarodnog sajma knjiga

Na najvećoj književnoj manifestaciji današnji dan obeležiće mnoštvo programa za decu i đake, ali i veliki broj pisaca koji će potpisivati svoja dela.

Danas je na Sajmu "školski dan" posvećen organizovanim posetama učenika, nastavnika, studenata i profesora, a tokom njega obezbeđena je povlašćena cena kolektivne ulaznice (150 dinara).

U 12 sati u Sali Slobodan Selenić počinje dodela nagrada 58. Međunarodnog sajma knjiga za izdavača godine, izdavački poduhvat godine, dečju knjigu godine i najlepšu knjigu. U isto vreme u hali 2A održava se dečje takmičenje u crtanju i prezentacija časopisa "Marry Pictures", dok će najmlađi moći da uživaju i u strip sali i od 14 časova, kada će Milan Tašić crtati za njih.

Svoja dela danas će potpisivati Svetlana Velmar Janković, Raša Popov, Gradimir Stojković, Milić Vukašinović. Vesna Zakonović Arežina, autor i voditelj emisije "Dan sa Vesnom na Radiju S", koja na ovogodišnjem Sajmu predstavlja svoj treći roman "Mama ipak zna najbolje", družiće se čitaocima od 17 do 18 sati.

(M. S.)