ISPOVEST NAJBOLJE PRIJATELJICE JOVANKE BROZ: Ne mogu da je prežalim!

Kraljevčanka Dara Kostić, koja penzionerske dane provodi sama u svom domu, ostala je verna svojoj prijateljici do kraja - iako je nije videla poslednje dve godine, svake nedelje su se čule telefonom

Kraljevčanka Dara Kostić, koja sledeće godini puni osam decenija života, nedavno je izgubila jednu od najboljih prijateljica - Jovanku Broz.

Ova krajnje skromna dama, koja penzionerske dane provodi sama u svom domu u kraljevačkom naselju Stara čaršija, ostala je verna svojoj prijateljici Jovanki Broz do kraja - iako je nije videla poslednje dve godine, svake nedelje su se čule telefonom.

Jovanku je, kako kaže Dara, krasila prirodnost i imala je razumevanja za sve ljude, bez obzira što je bila prva dama Jugoslavije.

Ona priča da je Jovanka ponajviše trpela kada su je preselili, i da joj se stalno žalila na brojne nevolje.

- Zvala me je gotovo svakih 15 dana, i to da mi kaže šta joj se dešava. Puno toga mi je pričala. Strepela je, pre svega, kada najave da će padati kiša. Morala je da podmeće lavore, jer je krov prokišnjavao, a podrum joj je bio pun vode - kaže Dara, napominjući da se Jovanka svima obraćala za pomoć, ali da niko ništa nije učinio.

Ova vremešna dama kaže da onaj ko Jovanku nije upoznao nije mogao znati kakva je to žena bila, iskrena, plemenita...

- Bila je prava dama, žena koja ničim nije zaslužila sudbinu koja je, naročito posle Titove smrti, snašla - kaže ona.

Jovankina smrt poprilično je pogodila Daru Kostić. Ona kaže da ne može da prežali što je prilikom njihovog poslednjeg telefonskog razgovora, kada joj Jovanka kazala "u velikim sam nevoljama Daro", na to našalila "a kada nisi bila".

- Trebalo je ozbiljnije to da shvatim, ali sam se, eto, našalila. Jer, volela je ona te moje šale - objašnjava Dara Kostić.

(Telegraf.rs / Tanjug)