O sudbini male Ree odlučuje sudija koji je već jednom oduzeo od majke!

Predmet je ponovo vraćen postupajućem sudiji u Ljigu Milutinu Iliću, koji će odlučiti da li će tražiti sprovođenje sudskog rešenja, ponovno suđenje ili odlaganje ovog sudskog procesa

O daljoj sudbini trogodišnje Ree Matijević iz Ljiga odlučivaće sudija Milutin Ilić, koji je doneo presudu da dete bude oduzeto majci i vraćeno ocu nasilniku u Hrvatsku!

Visoki savet sudstva je taj predmet vrati Osnovnom sudu u Valjevu bez mišljenja, tako da će, po sili zakona, sporni predmet ponovo biti u rukama istog sudije, posle čije presude se na noge digla cela Srbija.

U Osnovni sud u Valjevu je iz Vrhovnog saveta sudstva vraćen predmet u kome se odlučuje o sudbini male Ree, ali uz njega, nije stiglo nikakvo mišljenje ni preporuka. Predmet je ponovo vraćen postupajućem sudiji u Ljigu Milutinu Iliću, koji će odlučiti da li će tražiti sprovođenje sudskog rešenja, ponovno suđenje ili odlaganje ovog sudskog procesa.

Od njega ponovo zavisi da li će mala Rea ostati uz majku ili će biti vraćena ocu, koja je za tri godine videla samo četiri puta.

- Osim predmeta, nismo dobili nikakvo mišljenje Visokog saveta sudstva o ovom slučaju. Taj predmet mora da se završi, a kakvu će odluku sudija doneti, o tome ja ne mogu da govorim- rekla je predsednica suda u Valjevu Ljiljana Karać.

Po presudi, dete je trebalo da bude vraćeno majci, jer je bez njegove saglasnost, pošto je pobegla od muža nasilnika, dete dovela u Srbiju.

(S.S.)