BRUKA: Apelacioni sud oslobodio šiptarske teroriste!

Pripadnici terorističke OVK pušteni su na slobodu, pošto im je odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinut pritvor. Prvobitno su za zločine nad Srbima osuđeni na 116 godina zatvora

Odeljenje za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je pritvor pripadnicima gnjilanske grupe bivše OVK, koji su prvobitno bili osuđeni za teške ratne zločine nad Srbima i nealbancima u regionu Gnjilana leta 1999. godine, potvrđeno je Telegrafu u ovom sudu.

Kako nam je rekla portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić, odluka se odnosi na Agušija Nemišija, Satona Hajdarija i Sameta Hajdarija.

- Odeljenje za ratne zločine Apelacionog suda je 13. novembra donelo rešenje da se njima ukine pritvor i da se oni odmah puste na slobodu, imajući u vidu da je tokom pretresa odlučeno da im se prvostepena osuđujuća presuda preinači i da se oni oslobode optužbe - kaže Piljićeva.

Prema njenim rečima, ostali pripadnici gnjilanske grupe nisu ni bili u pritvoru u vreme donošenja odluke.

Pripadnici gnjilanske grupe OVK prvobitno su u Beogradu bili osuđeni na ukupno 116 godina zatvora.

Apelacioni sud u Beogradu je u decembru 2011. ukinuo prvostepenu presudu kojom je devet pripadnika OVK osuđeno na ukupno 101 godinu zatvora, te predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno sudenje.

Suđenje toj grupi objedinjeno je odlukom suda u martu 2012. godine, posle ukidanja presude i odluke da se beguncima sudi u odsustvu.

(Telegraf.rs)