OD DANAS: Digitalni TV signal za veći deo Srbije

Emitovanjem signala proširene inicijalne mreže biće omogućeno pokrivanje digitalnim signalom teritorije na kojoj živi oko 80 odsto stanovništva zemlje

Inicijalna mreža digitalnog televizijskog signala od danas će biti udvostručna i pokrivaće područje na kojem živi 80 odsto stanovništva Srbije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport pustiće danas u rad signal proširene inicijalne mreže procesa digitalizacije na Avalskom tornju.

Kako je saopšilo resorno ministarstvo, emitovanjem signala proširene inicijalne mreže, koji će pored tornja na Avali biti pušten istovremeno sa još 34 emisione lokacije u Srbiji, biće omogućeno pokrivanje digitalnim signalom teritorije na kojoj živi oko 80 odsto stanovništva zemlje.

Na taj način biće stvoreni uslovi da proces digitalizacije u Srbiji bude uspešno okončan u predviđenom roku, navodi se u saopštenju.

Inicijalna mreža digitalnog televizijskog signala radi od marta 2012. godine i za sada pokriva teritoriju na kojoj živi 40 odsto stanovništva Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)