NE DAJTE ČOVEKU KOJI MI JE ISKASAPIO SESTRU DA IZAĐE NA SLOBODU: Potresan apel brata ubijene Jasmine

Dok čekaju na odluku Apelacionog suda u Novom Sadu po žalbi okrivljenog, roditelji brutalno ubijene Jasmine Kenjić (37), Mirko i Milena i brat blizanac Simo Ćorović, u strahu su da kazna ne bude umanjena

  • 6

Simo Ćorović, brat blizanac Jasmine Kenjić, koja je u trideset sedmoj godini života zverski ubijena 4. februara 2011. godine u kući u Zrenjaninu, strahuje da bi ubica mogao da bude ubrzo oslobođen i da slobodno šeta Zrenjaninom.

Njen ubica, suprug Branislav Kenjić, inače advokat i bivši sudija zrenjaninskog Opštinskog suda, u prvostepenom postupku  pred Višim sudom u Zrenjaninu osuđen je na 35 godina zatvora.

Dok čekaju na odluku Apelacionog suda u novom Sadu po žalbi okrivljenog, roditelji ubijene Jasmine, Mirko i Milena i brat blizanac Simo Ćorović, u strahu su da kazna ne bude umanjena.

- Presudu iz 2012. sa istom kaznom na 35 godina zatvora ukinuo je Apelacioni sud i vratio na ponovno suđenje. On je vešt pravnik i sa svojim braniocem sročio je žalbu da se zversko i svirepo ubistvo klasifikuje kao obično. To praktično znači da bi on veća za godinu dana mogao da slobodno šeta gradom. Ipak, verujemo da će pravda biti zadovoljena - priča Simo Ćorović.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

On podseća na navodne propuste državnih organa koji su prethodili zločinu.

MONSTRUM OKRIVLJUJE PIVO ŠTO JE UBIO TIJANU: Bio sam baš mnogo pijan!

- Naši roditelji bili su u popdnevnim satima u policijskoj upravi u Zrenjaninu da prijave nasilje u ćerkinoj porodici, ali o tome nije načinjena nikakva beleška, čak nije bilo ni pisanog traga o njihovom dolasku. Posle tragedije Sektor unutrašnje kontrole sproveo je kontrolu, disciplinski je kažnjen policajac koji je propustio bar da zabeleži dolazak roditelja. Da je tada reagovano na vreme, zločina verovatno ne bi bilo - kaže Simo. 

Jasminin brat tvrdi da je ubica namerno pustio priču da će tog kobnog dana biti u Vršcu. 

- Sve je učinio kako bi je namamio da dođe u kuću jer je ona htela da uzme izvode za decu i neka dokumenta za razvod. Kada je misleći da je on u Vršcu, došla kući, on se iznenada pojavio. Sve dalje je opisano u presudi -  objašnjava Simo.

U presudi je navedeno da je okrivljeni 4. februara 2011. napao suprugu Jasminu kada je došla u porodičnu kuću u Štrosmajerovoj ulici u Zrenjaninu iz koje je prethodno otišla u iznajmljeni stan zbog fizičkih napada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ona je došla da bi pokupila stvari, misleći da će on biti odsutan. On ju je dočekao i napao u kući, nanoseći joj ubode nožem po vratu, licu, telu i šakama. Žrtva je pokušala da se odbrani pa su joj nanete posekotine na šaci, pokušala je da pobegne, ali je pala na pod, a ubica joj je drugim nožem koji je uzeo iz kuhinje, naneo još četiri ubodne rane u grudi. Prethodni nož se prilikom ubadanja žrtve slomio - deo je opisa surovog ubistva.

Posle ubistva, ubica je u kući ostavio mobilni telefon da bi zameo tragove, uzeo je pasoš i pobegao preko granice. Uhapšen je na Palama nekoliko dana kasnije.

UBIO ČOVEKA USRED BELA DANA: Kobna pucnjava kod autobuske stanice na Palama!

Na suđenju kao oteževajuća okolnost ubici uzeto je u obzir i da je ubistvo počinjeno sa direktnim umišljajem, korišćenjem dva noža i nanošenjem velikog broja suvišnih povreda.

- Nikakvo čudo jer je on nju godinama pre ubistva maltretirao, a one je sve to od nas krila. Jasmina je ćutala zbog pretnji da će zaklati i decu i nju ako ga prijavi - tvrdi Simo.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    1. jun 2015 | 12:32

    Monstruma treba osuditi na 40 godina. Ovo je bruka i sramota za drzavu da se za takav zlocin sudi toliko dugo.

  • MIROSLAVA

    1. jun 2015 | 11:15

    Pa ko moze da smanji kaznu ovoj zveri od coveka?A ako to kojim slucajem onako kolegijalno uradi i on je ista zivotinja zver kao i on.Nadam se da ce neko pametan u hrabar ovo spreciti.

  • nessa

    1. jun 2015 | 11:16

    da mi neko ne daj Boze..ubije brata..voleo bi da bude oslobodjen..siguran sam da taj ne bi vise setao..ne ne bih ga ubio..smrt je zlatna za budale..samo bi ga smestio dozivotno u kolica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA