KO JE OVAJ ZLOTVOR? Šinter koji zlostavlja pse još uvek nije kažnjen! (VIDEO)

Niko iz preduzeća "Zoohigijena" iz Sremske Mitrovice nije želeo da odgovori da li će njihov zaposleni koji zlostavlja životinje snosili bilo kakve sankcije za krvničko ponašanje prema psu

Ni nakon nekoliko dana nije poznato da li su radnici "Zoohigijene" u Sremskoj Mitrovici snosili bilo kakve sankcije za krvničko ponašanje prema psu koje su zabeležili aktivisti udruženja za zaštitu životinja iz ovog mesta.

U "Zoohigijeni" su nas uputili na direktora i tehničkog direktora preduzeća koji su, kako se ispostavilo, ceo dan bez trenutka odmora proveli na sastancima, zbog čega nisu stigli da odgovore na naše pozive i pitanje da li su zlotvori od šintera makar suspendovani, ako ne i kažnjeni.

- Portparol nam je na godišnjem odmoru, a tehnički direktor na sastanku, pa nije zgodno da ga prekidam - rekli su nam u JKP "Komunalije", kojem pripada i "Zoohigijena".

U Zakonu o dobrobiti životinja navodi se da "zlostavljanje životinje jeste svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama kojim se namerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska celovitost životinje i izaziva smrt".

Kazne za zlostavljanje životinja iznose od 100.000 do milion dinara za pravno lice, dok je za počinioca, odnosno fizičko lice predviđena kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

Kako je izjavila autorka ovog snimka, pas je pre dolaska šintera bio miran, mahao repom i mazio se s prolaznicima. Da ironija bude veća, u vreme kada je zabeležen ovaj snimak, i to nedaleko od Opštine Sremska Mitorvica, u toj zgradi se odvijao sastanak radne grupe koju je nedavno formirao gradonačelnik ovog mesta, Branislav Nedimović kako bi se rešilo pitanje napuštenih pasa i mačaka u ovom gradu.

(Marija Stojanović)