RASIPNIK: Netanjahu potrošio milion dolara na cveće i sveće

Izraelci svog premijera često optužuju da vodi raskalašan život i da ne uspeva da pruži odgovor na ekonomske teškoće

Izraelskog premijera Benjamina Netanijahua mediji i političari optužili su danas da je potrošio 909.000 dolara za "ekstravagantne troškove" iz javne kase u prošloj godini, od kojih, samo, za mirisne sveće 1.700 dolara.

Prema dokumentu o troškovima koji je medijima prosledila grupa za građanske slobode, Netanjahu je potrošio 1.700 dolara na mirisne sveće, 23.300 na cvetne aranžmane i 31.600 dolara za uređenje vrta u njegovoj rezidenciji u Jerusalimu u 2012. godine, prenela je agencija AFP.

Ista grupa dokument je dobila na osnovu prava na slobodu informacija, a izazvao je oštru kritiku, poslednju, u nizu sličnih "pokuda" Netanijahua koga Izraelci često optužuju da vodi "raskošan život", a da ne uspeva da pruži odgovor za ekonomske teškoće srednje klase u zemlji.

U saopštenju iz premijerove kancelarije navodi se da se zvanična Netanijahuova rezidencija koristi da se ugoste svetski lideri i za susrete sa zvaničnicima i mada su mediji javili da je Netanijahu potrošio oko 300.000 dolara više od planiranog budžeta, u ovoj godini zabeležen je pad u troškovima rezidencije za 16 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)