ISTRAŽUJEMO: Ko će najpre dobiti "Tijanin novac" i kada?

U narednih par dana očekuje se sastanak porodice Ognjanović i nadležnih iz Ministarstva zdravlja. Advokati tvrde da novac ne može biti dalje distribuiran pre nego što istekne rok od osam dana, koliko je potrebno da rešenje o ostavinskoj raspravi postane pravosnažno

Novac prikupljen za lečenje male Tijane ići će u humanitarne svrhe, potvrdio je danas nakon ostavinske rasprave otac preminule devojčice Nebojša Ognjanović.

On je istakao da će u narednom periodu biti obavljeni razgovori s Ministarstvom zdravlja i RFZO nakon kojih bi trebalo da se utvrdi na koji način će novac s računa biti potrošen.

Iako bi današnja ostavinska rasprava trebalo da predstavlja kraj spekulacija o sakupljenom novcu, advokat Đorđe Mamula upozorava da ne treba žuriti i da treba sačekati pravosnažno rešenje, jer postoji mogućnost žalbi.

- U ovom slučaju ne treba žuriti sa zaključcima, pre svega zato što postoji zakonski rok za žalbu od osam dana. Tek nakon što taj rok prođe biće moguće razmatrati šta će se uraditi s novcem. Takođe, postoji mogućnost da se javi javni pravobranilac ili javni tužilac, ukoliko imaju neka saznanja - kaže Mamula.

Anđela Janković (9) se od treće godine bori sa tumorom na mozgu i njoj su potrebna izvesna novčana sredstva kao bi uspešno nastavila borbu sa ovom bolešću.

Neveni Janković (16) iz Žitorađe potrebna su nova pluća....Spisak se na žalost ovde ne završava.

Nadamo se da će novac prikupljen za Tijanu pomoći makar nekom od ove dece.

(M. B.)