ZAMALO: Tesla ipak nije na spornoj fotografiji, već njegov dvojnik! (FOTO)

Sporna fotografija potiče iz kolekcije Muzeja grada Njujorka, u okviru koje postoje i druge fotografije sa ovom osobom, na kojima se može jasno videti da ovo nije naš najpoznatiji naučnik

Fotografija osobe sa početka veka koja u poslednje vreme kruži društvenim mrežama, a na kojoj se navodno nalazi čuveni srpski naučnik Nikola Tesla, potiče iz Muzeja grada Njujorka, i na njoj se ipak ne nalazi čuveni naučnik, već osoba koja samo neverovatno liči na njega. Ovu činjenicu je potvrdio i direktor Muzeja Nikole Tesle u Beogradu Vladimir Jelenković.

Navodna fotografija Nikole Tesle kao instruktora plivanja u Njujorku, koja se može videti na internetu, poznata nam je već neko vreme. Kada smo prvi put videli fotografiju, instruktor plivanja nam je zaista ličio na Teslu. Ustanovili smo da se ova fotografija nalazi u kolekciji Muzeja grada Njujorka. Pošto se isti instruktor plivanja pojavljuje i na drugim fotografijama, mogli smo da se uverimo da na njima znatno manje podseća na Teslu. U svakom slučaju, s obzirom na to da je u pitanju originalna istorijska fotografija s kraja 19. veka, svakako da nije u pitanju foto-montaža, već autentična fotografija osobe koja nije Nikola Tesla, već samo liči na njega - kaže on.

(Telegraf.rs)