Više od 200.000 demonstranata na ulicama Kijeva (FOTO)

Opozicija je za podne zakazala protest na kijevskom Trgu nezavisnost, gde više od tri nedelje borave demonstranti, a nedaleko od tog mesta očekuje se kontramiting pristalica predsednika Viktora Janukoviča

Najmanje 200.000 ljudi okupilo se danas u Kijevu na demonstracijama koje je organizovala opozicija zbog odluke ukrajinske vlade da ne potpiše Sporazum o pridruživanju sa EU, a nešto kasnije očekuje se i početak mitinga pristalica predsednika Viktora Janukoviča.

Opozicija je za podne zakazala protest na kijevskom Trgu nezavisnost, gde više od tri nedelje borave demonstranti, a do sada se okupilo 200.000 ljudi, javila je agencija AFP.

Nedaleko od tog mesta očekuje se kontramiting pristalica Janukoviča.

Protesti su pokrenuti kada je ukrajinski predsednik odbio, u poslednjem času, da potpiše sporazum o pridruživanju sa EU.

Oni su naveli da bi administracija američkog predsednika Baraka Obame i Kongres trebalo da razmotre sankcije, što bi podrazumevalo zabranu viza i zamrzavanje imovine za one koji su odgovorni za nasilje, prenela je agencija Rojters.

Kako je navedeno, ovom rezulucijom se jasno stavlja do znanja da bi dalje nasilje ukrajinske vlade imalo posledice po odnose dve zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)