PORODICA LAŽNOG PREVODIOCA: On je umobolan!

Njegova familija je rekla da je Džantdži bio smešten u zdravstvenu ustanovu i da je bio optužen za ubistvo, ali nije išao na sud jer su vlasti utvrdile da nije bio mentalno zdrav

Jedan rođak i tri prijatelja lažnog prevodioca za osobe oštećenog sluha na komemoraciji Nelsonu Mandeli rekli su da je Tamsanga Džantdži bio u grupi osoba koje su uhvatile dvojicu muškaraca s ukradenim televizorom i spalili ih 2003. godine.

Oni su rekli za AP da su toj dvojici stavljene automobilske gume oko vrata i da su zapaljene. Za razliku od ostale dvojice osumnjičenih kojima je 2006. godine suđeno za ta dva ubistva, rođak i trojica poznanika rekli su da Džantdži nije išao na sud jer su vlasti utvrdile da nije bio mentalno zdrav.

Te četiri osobe su insistirale da ne budu imenovane zbog osetljivosti samog slučaja u kome je lažni prevodilac na komemoraciji, gestikuliranjem bez ikakvog smisla, obrukao južnoafričku vladu, navodi AP. Oni su rekli da je Džantdži bio smešten u zdravstvenu ustanovu i da se posle toga vratio u svoj kraj u predgrađu Soveta.

Direktor Centra za znakovno obrazovanje i razvoj u Kepj Taunu, Kara Lining rekla je za Džantdžija da je pravi prevarant i da su njegovi znakovi rukama ličili samo na nekoga ko "nastoji da otera nekoliko muva od svog lica i glave".

(Telegraf.rs / Tanjug)