Kristijan Golubović izašao iz pritvora!

Aleksandar Kristijan Golubović, koji je u januaru 2010. godine uhapšen ispred Crkve Svetog Marka, pušten je večeras iz pritvora!

Foto: S. Pikula

Aleksandar Kristijan Golubović, koji je u januaru 2010. godine uhapšen ispred Crkve Svetog Marka, pušten je večeras iz pritvora!

Kako Telegaraf saznaje, odluku o ukidanju pritvora doneo je Apelacioni sud i Kristijan će se ubuduće braniti sa slobode.

Aleksandar "Kristijan" Golubović rođen je 30. novembra 1969. u Minhenu. Od mladosti je poznat u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Golubović je optužen da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010, kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke, ali i kao jedan od aktera dokumentarnog filma o srpskom podzemlju iz 1996. "Vidimo se u čitulji".

U pritvoru je od hapšenja 16. januara 2010. godine.

(Telegraf.rs)