Pantićeve ubice kriju se u Evropi i Bosni?

Policijska istraga, koja je intenzivirana od početka godine i osnivanja Komisije za istragu ubistava novinara, došla je do dve osobe za koje se veruje da su neposredni izvršioci

Istraga o mučkoj likvidaciji novinara „Novosti", iz Jagodine, Milana Pantića, došla je do dve osobe za koje se veruje da su neposredni izvršioci. Jedan od njih se nalazi u zatvoru u BiH zbog ratnih zločina, a drugi u jednoj evropskoj zemlji, piše Blic.

Policijska istraga, koja je intenzivirana od početka godine i osnivanja Komisije za istragu ubistava novinara, ukazala je da je Pantićevo ubistvo najverovatnije povezano sa njegovim istraživanjima o zloupotrebama u današnjoj Cementari „Holcim".

- Očekujemo da svi dokazi budu prikupljeni početkom 2014. Čeka se međunarodna pravna pomoć iz BiH i jedne evropske zemlje u vezi ubica Pantića. Pomoć je tražena oktobra 2013. Ovaj u BiH služi kaznu zatvora zbog ratnih zločina. Takođe se obrađuju podaci o telefonskim pozivima iz juna 2001. sa tadašnje bazne stanice u Jagodini, koja je pokrivala veliko područje, osim grada i 80 kilometara autoputa. To bi moglo da otkrije ko je sve učestvovao - kaže izvor iz istrage.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)