U 2014. čak 40.000 radnih mesta manje!

Predstavnik Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić kaže da se Srbija ne može oslanjati na to da će strani investitori rešiti problem nezaposlenosti, jer to nisu učinili ni u Slovačkoj, gde su najbrojniji

Foto: Tanjug/AP

Predstavnik Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić ocenio je da će do kraja 2014. godine biti zatvoreno 40.000 radnih mesta u mikropreduzećima.

Rajić je u Beogradu na skupu "Efekti reforme radnog zakonodavstva na tržište rada", u organizacji "Novog magazina", rekao da se Srbija ne može oslanjati na to da će strani investitori rešiti problem nezaposlenosti, jer to nisu učinili ni u Slovačkoj, gde su najbrojniji.

- Srbija je jedina zemlja u Evropi iz koje je proterana logika jer više ljudi radi u javnom nego u privatnom sektoru - rekao je Rajić i naveo da javni sektor zapošljava 42,5 odsto ukupno zaposlenih, a u Grčkoj 24 odsto.

Pomoćnica ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike Ljiljana Džuver upozorila je da će u 2014. bez posla ostati veći broj radnika u preduzećima u restrukturiranju, od kojih će deo otići u penziju, a deo će dobiti otpremnine.

(Telegraf.rs / Beta)