U 2014. čak 40.000 radnih mesta manje!

Predstavnik Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić kaže da se Srbija ne može oslanjati na to da će strani investitori rešiti problem nezaposlenosti, jer to nisu učinili ni u Slovačkoj, gde su najbrojniji

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Zorica

    21. decembar 2013 | 17:29

    Inspekcija bi trebala biti mnogo stroža prema privatnicima, pošto su se ti privatnici izuzetno ošli i ovu zemlju opljačkali. Hajde što su se obogatili i nakrali ali radnika tretiraju kao životinju i roba, gdje radnik koji radi kod privatnika nema nikakva prava. Nije problem javni sektor koliko je problem privitizacija u Srbiji.Treba pogledati kako privatnici mućkaju, ne plaćaju porez državi a radniku ne plati a niti ima plaćeno radni staž i socijalno. Isti taj radnik nema slobodne dane gdje mora raditi i za vikend i za praznike. Mnoge privatne firme se moraju zatvoriti sljedeće godine a to je najavio i Ministar Radulović, kao i Krstić.Veoma je smiješno porediti sa Slovackom, jel tamo ne može privatnik da drži neprijavljenje radnike i da radnika neisplaćuje kao što to rade privatnici u Srbiji. Ali u Srbiji, sve se može pošto je privatnik naučio na muftu sve, samo što tu uvijek stradaju radnici. @Milisav Petrovicm skroz si u pravu što si napisao u komentaru i podržavam tvoj komentar.

  • Milisav Petrovic

    21. decembar 2013 | 15:50

    Ako inspekcijski organi budu radili svoj posao kako treba u privatnom sektoru sledece godine bice bar 50 hiljada vise radnika prevedenih sa rada na crno u rad na belo. Ako ne budu radili svoj posao kako treba bice u pravu predstavnik Unije poslodavaca jer ce onda poslodavci raditi obrnuto, otpustice tih 40 hiljada radnika i prevesti u rad na crno. Jos nesto o radu na crno: prosli vikend na Kopaoniku nigde nije bilo mesta u hotelu da se prenoci, polupansion najjeftiniji 70 evra, hotelijeri zadovoljni jer drzava nece povecati stopu PDVa sa 8 na 20%, vecina radnika bez prijave na rad sa platom od 20 hiljada dinara. Da li je to interes srpske privrede, da se hotelijeri bogate, radnici rade na crno, PIO fond ostane prazan? Izgleda da jeste, tako je drzava odlucila.

  • Tina

    21. decembar 2013 | 11:02

    Gledaj ti šta hoćeš,i kako hoćeš.Uživaj u nerealnom svetu,tvoja stvar.Drži se koga,i kako hoćeš.Meri ljude po tome šta imaju,i koliko imaju.Pljuj po svima,to je odraz tvoje kulture,tvog iskrivljenog stava,pogrešnih vrednosti.Postigla sam mnogo u žívotu,i nisam se promenila,niti ću.Novcem možeš kupiti mnogo toga,ali sreću ne možeš.Ti si prosto takva kakva si,možda si nekome i takva dobra.Ja imam prijatelje bukvalno od detinjstva,nisam ih zaboravíla,niti zapostavila zbog nekog ko ima diplomu.Cenim prave vrednosti,i tako će uvek da bude.A,mogla sam i drugačije da gledam,zar ne?!Neko sa školicom,kako tí to nazivaš,je možda veći čovek od tebe,i mene,i bilo koga sa diplomama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA