U SUDU: Od Nove godine bez posla 14 trudnica

- Na delu imamo stalnu reorganizaciju i stalne transformacije sistematizacija što je dovelo do poremećaja u radu sudova. Sve nevolje reforme od 2009. do danas ugrožavaju samo građane i radnike - navodi se u saopštenju Sindikata pravosuđa Srbije

Sindikat pravosuđa Srbije saopštio je danas da će na prelazu godine u sklopu reforme pravosuđa, radni odnos na određeno vreme prestati jednoj trudnici u Drugom i za 13 trudnica u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

- Dakle, pravosuđe koje je monopolista u podeli pravde i primeni zakona, čiji je glavni posao da goni prekršioce, i samo krši Zakon o radu koji obavezuje zaštitu trudnica od otkaza ugovora o radu - saopštila je predsednica Sindikata Slađanka Milošević.

U saopštenju se navodi i da će, bez obzira na to što postoji potreba za izvršiocima, zaposlenima na određeno vreme radni odnos prestati 31.12.2013. godine.

- Na delu imamo stalnu reorganizaciju i stalne transformacije sistematizacija što je dovelo do poremećaja u radu sudova. Sve nevolje reforme od 2009. do danas ugrožavaju samo građane i radnike - navodi se u saopštenju i ističe da je "prethodnom reformom zbog nezakonitog otpuštanja sudija i tužilaca, automatski smanjen broj zaposlenih za oko 3.000 lica što je dovelo do zatrpanosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)