POZADINA BOMBAŠKOG NAPADA : Pokušali da ubiju člana bande "Pink Panter"! (FOTO)

Meta prošlonedeljnog pokušaja ubistva eksplozivnom napravom postavljenom pod vozilo bio je Nišlija Mladen Lazarević (33) koji se sumnjiči da je član međunarodne kriminalne grupe "Pink Panter" poznate po spektakularnim pljačkama

Meta prošlonedeljnog pokušaja ubistva eksplozivnom napravom postavljenom pod vozilo bio je Nišlija Mladen Lazarević (33) koji se sumnjiči da je član međunarodne kriminalne grupe "Pink Panter“,  saznaje Telegraf.

Džip "mercedes“ pod koji je bila postavljena bomba, vlasništvo je njegove supruge Bojane koju traži Intrerpol a po poternici Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog pljačke draguljarnice u prestonici ove zemlje. I Lazarević se do skora nalazio na listi onih koje potražuje međunarodna policija, ali sada više nije na poternici.

Motivi napada još nisu utvrđeni, ali je nesumnjivo da je bombu napravio i postavio profesionalac te da je najverovatnije u pitanju naručeno ubistvo.

- U ovakvim slučajevima vrlo je teško utvrditi ko je izvršilac, s obzirom na to da postoji mnogo osoba koje mogu imati motiv za ovakav zločin. Ispitujemo različite mogućnosti, nije isključeno ni da je ubistvo naručeno iz inostranstva. Motiv može biti osveta zbog neraščišćenih računa oko deobe plena ali i namera da se Lazareviću zatvore usta – kažu naši sagovornici iz istrage.

(Telegraf.rs)