Uručene tradicionalne novogodišnje donacije kompanije Imlek

Kompanija Imlek obezbedila je novogodišnje poklone za nezbrinutu i bolesnu decu s oštećenim sluhom

Kompanija Imlek, vodeći proizvođač mleka i mlečnih proizvoda u našoj zemlji, tradicionalno je obezbedila novodišnje poklone obradovavši veliki broj mališana iz brojnih institucija za nezbrinutu i bolesnu decu iz Beograda i Paraćina. Predstavnici kompanije Imlek družili su se s učenicima iz škole za decu s oštećenim sluhom "Stefan Dečanski", koju pohađaju deca iz udruženja samohranih roditelja i porodica osoba s invaliditetom "Plava školjka".

- U susret praznicima, kompanija Imlek već tradicionalno donira paketiće s Imlekovim proizvodima deci iz institucija koje smo dobili po preporuci Skupštine grada Beograda. Kao kompanija koja vodi računa pre svega o najmlađima, potrudili smo se da i ove godine iznenadimo brojnu decu bez roditeljskog staranja i bolesnu decu i da ih bar malo obradujemo za praznike koji su pred nama - istakla je Svetlana Glumac, CORA direktor Danube Foods Group.

Donacije su uručene najmlađima kojima je pomoć najpotrebnija, i kojima najviše znači saznanje da neko na njih misli u danima praznika. Pored zahvalnice Imleku na znakovnom jeziku, učenice srednje škole sa potpunim oštećenjem sluha, inače svetske prvakinje u hip-hopu, izvele su plesnu tačku pokazujući sav svoj talenat i umeće.

Današnjom donacijom obuhvaćene su ustanove za decu iz Beograda koje Imlek tradicionalno donira dva puta godišnje, povodom Svetskog dana mleka i novogodišnjih praznika: Sava Jovanović Sirogojno, Plava školjka, Drinka Pavlović, Jovan Jovanović Zmaj, Moše Pijade, Dragutin Filipović Jusa, Specijalna bolnica za celebralnu praralizu, Centar za zaštitu odojčadi i dece u Zvečanskoj ulici i Manastir Svete Petke iz Paraćina.

(Telegraf.rs)